Makan Berat


Buat lebih banyak buah-buahan dan sayur-sayuran bermusim. Sayuran yang terdapat pada musim panas penuh dengan lembut, pulpa dan kelembapan, yang cukup sesuai untuk musim ini. Semua sayur-sayuran ini adalah penyejuk sejuk, mudah dicerna, dan semua nutrien kaya, yang diperlukan untuk tubuh untuk menyelaras dengan cuaca panas dan lembap ini. Ambil sayur-sayuran musim panas seperti labu, labu pahit, zucchini, labu, timun, ware, parmal, verdi dan chawla. Juga makan timun, peppermint, semangka, bermusim. Mereka yang dahaga itu pemadam, kerana mereka mengandungi sejumlah kecil natrium dan kalori dan antioksidan, kalsium dan vitamin A dalam kuantiti yang banyak. Mangga dan curd juga menyejukkan makanan. Jumlah air di dalamnya sangat tinggi.

Bawang adalah penggalian, yang melegakan dalam keadaan panas dari rashage pada kulit. Semangka dan tembikai mempunyai kira-kira 90 peratus air dan lebih mudah dicerna. Gunakan buah-buahan ini pada musim panas untuk dimakan. Anggur juga banyak di musim ini, yang penggunaannya sangat bermanfaat. Ia mengandungi lycopene, yang menghalang kulit daripada kesan berbahaya sinar ultraviolet.

Makan salad dengan makanan Sayuran mentah menyediakan enzim penting, yang membantu badan menyerap nutrien daripada makanan. Lebih banyak nutrien yang diserap oleh badan, semakin sihat. Oleh kerana kaya dengan serat salad, sistem penghadaman juga sesuai.

Post a Comment

0 Comments